Goed voor de planeet

31 Mei 2024

Goed voor de planeet

Op zaterdag 23 maart 2024 startte de vzw Nationaal Park Brabantse Wouden. Huldenberg ligt in het hart van het park en zal daar de vruchten van plukken. 

We geloven dat grote gebiedsdekkende projecten het verschil maken. Zo stonden we mee aan de wieg van WALDEN, het Nationaal Park Brabantse Wouden en de KlimaatAlliantie.

Het Nationaal Park Brabantse Wouden versterkt en verbindt de natuur in 12 Vlaams-Brabantse gemeenten. Inwoners, bezoekers, bedrijven en toekomstige generaties zullen hiervan profiteren. Een groene landelijke toekomst wordt zo voor alle inwoners verankerd. Luc Robijns, die in de algemene vergadering en werkgroepen actief is, leidde de voorbije jaren de opstart van dit project mee in goede banen. 

Groen Huldenberg wenst iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt te bedanken. Dat zijn honderden vrijwilligers en academici, de Provincie, Agentschap Natuur en Bos, de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud en de medewerkers van de twaalf gemeenten in het NP Brabantse Wouden.

Bovenop de subsidies van verschillende overheden, ontvangt het nationaal park vanaf de oprichting ook financiële steun (€ 1.100.000) en materiële steun van bedrijven.