Eerste Hoppinpunt geopend in Huldenberg

19 September 2023

Eerste Hoppinpunt geopend in Huldenberg

Op 18 september werd het eerste Hoppinpunt ingehuldigd op het gemeenteplein in Huldenberg. Een Hoppinpunt is een knooppunt waar verschillende vervoersvormen samen komen.  

Je stapt er vlot over van het ene op het andere vervoersmiddel, bv. van fiets naar bus of deelauto. Daarnaast vind je er allerlei faciliteiten zoals een overdekte fietsenstalling, laadpalen en een pakjesautomaat. 
De keuze viel op het Gemeenteplein, een strategische plek waar verschillende busverbindingen samenkomen en met ruime parkeergelegenheid voor overstappers.
"Zo zorgen we voor een goede bereikbaarheid op ieders maat en bieden we een duurzaam alternatief voor de wagen." vertelt schepen Luc Robijns. "Het was voor ons dan ook logisch om mee te stappen in het project 'Maak een mobipunt' van de provincie Vlaams-Brabant.
Binnenkort komen ook de deelgemeenten aan de beurt. "Er komen er nog vijf bij", verduidelijkt schepen Robijns. "Dat is in de deelgemeenten Loonbeek, Neerijse, Ottenburg en Sint-Agatha-Rode. Ook het gehucht Wolfshaegen krijgt er eentje."