15 September 2023

20.00u -
22.00u

Lezing "De klimaatcrisis ombuigen?" door Philippe Huybrechts

Zaal 't Pijlijser , R Borremansstraat 2, 3040 Huldenberg

Ik doe mee!

De klimaatverandering is wellicht hét centrale ecologische, economische, sociale en morele vraagstuk van de 21ste eeuw vanwege zijn verregaande impact op andere wereldproblemen.

De presentatie biedt een overzicht van de wetenschappelijke stand van zaken aangaande de oorzaken en de gevolgen van de huidige opwarming van de aarde. Aansluitend reflecteren we over hoe de klimaatdoelen te bereiken en de klimaatopwarming af te wenden. 

Philippe Huybrechts, glacioloog en klimaatexpert, is als professor verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij bestudeert de invloed van het klimaat op de gletsjers en de ijskappen op Antarctica en Groenland.

Er zal aandacht besteed worden aan

  •  de argumenten die aantonen dat de mens verantwoordelijk is voor de stijging van de aardtemperatuur met 1.2°C sinds het einde van de 19de eeuw
  •  welke gevolgen dit reeds nu heeft op velerlei fysische en biologische systemen
  •  welke de verwachtingen zijn tot 2100 en in de periode daarna en
  •  wat we als maatschappij kunnen doen om de zwaarste gevolgen te vermijden
Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.