Wouter Vanvinckenroye

plaats 11

Wouter Vanvinckenroye is op de eerste plaats een geëngageerde vader met twee opgroeiende zonen, Lars en Kasper. Daarnaast werkt hij als beleidsondersteuner binnen de zorgsector. In het verleden bouwde hij als jeugdconsulent heel wat ervaring op in gemeenten als Bierbeek, Holsbeek en Vilvoorde.

Zeven jaar geleden vestigde hij zich samen met Leen in Ottenburg. Hij werd op slag verliefd op deze streek. ‘Tot op de dag van vandaag is de liefde voor deze mooie en landelijke gemeente nog altijd even groot’, aldus Wouter. Je kan hem dan ook geregeld al fietsend, lopend of wandelend in onze gemeente tegenkomen. Daarnaast zet hij zich in bij verschillende welzijns- en sportorganisaties en was in het verleden actief lid van de ouderraad.

Door zijn achtergrond zijn er een aantal thema’s die Wouter na aan het hart liggen. Wouter: ‘Het welzijn van elke inwoner en de ondersteuning van mantelzorgers is er een van. We kunnen allemaal ons steentje bijdragen opdat ouderen, personen met een beperking of ziekte en mensen in een kansarmoedesituatie kunnen wonen en leven zoals iedereen.

Als voormalig jeugdconsulent vindt hij het belangrijk om de nadruk te leggen op het kindvriendelijke karakter van een gemeente. ‘Dat gaat van geschikte jeugdlokalen, voldoende sport- en speelruimte en fietsvriendelijke wegen tot en met kwalitatief onderwijs en een stem geven aan kinderen en jongeren in de gemeente. Dat alles in dorpscentra waar niet alleen ruimte is voor kinderen en jongeren, maar waar voldoende ruimte is voor ontmoeting voor iedereen die er woont.’ Daarom gelooft Wouter ook heel sterk in initiatieven als dorpsraden en projecten zoals Ottopia.