Charlie Debaetselier

verruimingskandidaat sp.a plaats 19 

Charlie Debaetselier is gepensioneerd ambtenaar. Hij was ex-gewestelijk secretaris Overheidsdiensten (Vlaamse pijler) bij ACOD Vlaams-Brabant en van 2006 tot 2012 schepen van Sport, Sociale huisvesting, Parken, Plantsoenen en Begraafplaatsen.

Er staan dan ook enkele belangrijke realisaties achter zijn naam, vooral in de bevoegdheid sport. Door het sportbeleidsplan kwamen er voor de sportverenigingen subsidies vanwege de gemeente, de provincie en de Vlaamse gemeenschap. Hij realiseerde het synthetisch voetbalveld en het nieuwe mountainbikeparcours met vertrekplaatsen in Huldenberg en Bertem. Samen met de provincie werd het project ‘Fit in 12 weken’ op poten gezet. Dat is een aangepast trainingsschema met hartslagmeter voor verschillende sporten.

Bij de renovatie van De Kronkel drukte Charlie energiebesparende maatregelen door, zoals dakisolatie en energiezuinige verlichting. Hij boekte ook enkele resultaten in de sociale woningbouw, zoals een project in samenwerking met Vlabinvest voor vijf appartementen en drie woningen in Loonbeek. Hij gaf in 2009 ook het startschot voor de bouw van twintig woningen op Priesterdelle.

Charlie schaart zich als verruimingskandidaat van Sp.a mee achter het programma van Groen-Huldenberg.

Reacties